Cum arzi lumânările din soia?

  1. Înainte de a aprinde lumânarea de fiecare dată, scurtați fitilul la o lungime de aproximativ 0,5 cm. Pentru a face acest lucru, puteți folosi o foarfecă obișnuită sau un tăietor de fitil dedicat. Acest lucru va împiedica fitilul să se sfărâme direct în ceară, iar lumânarea va arde cu o flacără frumoasă și constantă.
  2. Asigurați-vă că stratul superior de ceară se topește complet de fiecare dată când lumânarea arde. Acest lucru previne așa-numita tunelare a lumânării (un strat gros de ceară rămas pe pereții vasului), care îngreunează arderea lumânării și împiedică utilizarea ei la potențialul maxim. Timpul necesar pentru a obține acest efect depinde de dimensiunea lumânării – pentru lumânările mari poate ajunge la 3-5 ore.
  3. Odată ce stratul superior de ceară s-a topit, nu ardeți lumânarea prea mult timp – acest lucru poate face ca compoziția aromatică să iasă prea repede și fitilurile să se încline.
  4. Aprindeți din nou lumânarea doar după ce ceara s-a solidificat, dacă a fost aprinsă cu puțin timp înainte.
  5. Atunci când ardeți o lumânare, condițiile din încăpere sunt foarte importante. Lumânarea de soia trebuie să fie departe de alte surse de căldură și de curenți de aer pentru a asigura o flacără stabilă și o ardere uniformă a cerii.
  6. Cel mai important, însă, este siguranța. Nu lăsați o lumânare aprinsă nesupravegheată și nu mutați o lumânare aprinsă. Nu așezați o lumânare aprinsă lângă obiecte inflamabile.
  7. Atunci când în recipient a mai rămas aproximativ 1 cm de ceară, este un semn că este timpul să vă luați rămas bun de la lumânare. O lumânare de soia cu atât de puțină ceară pe fund nu trebuie aprinsă din cauza riscului de deteriorare a suprafețelor din apropiere din cauza temperaturii ridicate a recipientului. Nu uitați însă că puteți curăța recipientul și îl puteți refolosi, de exemplu, ca organizator, în timp ce așteptați livrarea unei noi lumânări!

Lasă un răspuns